Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa så här, Sala!

Annons

Att vara pendlare från Sala är mycket osäkert, nu blir det ännu färre tåg som stannar i Sala! För oss som vill bo i Sala, men arbetar på annan ort blir situationen värre och värre.

Och vad gör Sala kommun, beklagar sig och anser sig inte fått information. Men i dag sitter vi inte och väntar på information, vi skaffar oss och det är skillnaden mellan framgång och nedläggning.

Sala kommuns sätt att agera i frågan om kommunikationer till och från kommunen är ett enda stort nederlag.

I den framtidsvision som finns framtagen är kommunikationsfrågan klart nedprioriterad. När vi under valprocessen frågade alla partier om hur de vill agera

kring kommunikation var det inget parti som hade klart för sig hur viktig denna fråga är för invånarna.

Framtida arbeten kommer till stor del att ligga utanför kommunen, men vi är många som gärna vill bo i Sala med småstadens alla fördelar, men utan kommunikationer blir scenariot:

n Utflytt av arbetsföra invånare, främst den yngre generationen.

n Ingen inflyttning av skattebetalande invånare.

n Skattehöjning då de som mest bidrar till skatteunderlaget, det vill säga de arbetsföra har

flyttat till andra orter för att inga pendlingsmöjligheter finns kvar.

n Ingen inpendling till viktiga arbetsplatser i Sala.

På Centralen i Stockholm brukar flera kommuner marknadsföra sig för att skapa inflyttning, men aldrig har vi sett Sala där.

Vi borde ha en ansvarig på kommunen som arbetar med denna fråga varje dag och med stort engagemang. När vi som pendlare i dag klagar hos kommunen blir vi bara skyfflade vidare till att kommunicera med SJ direkt. Det är högst anmärkningsvärt.

Och, nästa sommar vill vi inte vara tvingade till semester/tjänstledighet från midsommar fram till mitten av augusti månad för att det inte finns något morgontåg till Stockholm.

När SJ nu även tagit bort 7.03-tåget till Uppsala finns bara chansen att åka via Västerås och resetiden under sommarmånaden blir drygt fyra timmar om dagen i stället för drygt två. Det gäller också att se till att vi får ytterligare ett tåg från Stockholm vid 17-tiden, då de flesta vill åka hem, men då går endast X2000 och det stannar inte i Sala – och kommunen har inte gjort något för att ändra det.

Vi vill nu se ett informationsmaterial om pendlarsituationen i dag och vad som vi som pendlare kan förvänta oss av framtiden – någon måste proaktivt ta tag i helheten och inte sitta förnöjt och hoppas att allt löser sig.

Västerås bryr sig inte om Salas framtida kommunikationer till Uppsala/Stockholm. Om Dalarna har något större intresse av att Sala får fler tågstopp känns osäkert.

Det gäller att Sala kommun nu aktiverar sig varje dag, hela året, år efter år. Annars har vi snart inga tågstopp kvar i Sala.

L Stenbom, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons