Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuka väntar länge

Annons

Häromdagen sökte jag råd på

familjeläkarmottagningen Sala Väsby för en åkomma jag hade och fick en remiss till akuten i Västerås. Man ville att jag skulle undersökas av en läkare.

Jag har smärtor i magen och det är potentiellt farligt och behövde undersökas snarast enligt sjuksköterskan jag talade med.

Jag blir skjutsad till akuten och inkommen där möts jag av en skylt att ta en nummerlapp och sitta i väntrummet och vänta på att en sköterska ska ta emot min anmälan att jag kommit in.

Det är sju personer före mig. Väntrummet är nästan fullt av folk som ser plågade ut det finns tre platser lediga, jag sätter mig ner.

Jag väntar en halvtimme utan att någon ska uppmärksamma mig och sköterskan har ännu inte kommit. Knackar på en glasdörr där en sköterska sitter och öppnar motvilligt, det är mot reglerna, jag ska ju vänta.

Jag frågar hur lång väntetiden är för att träffa en läkare och får svaret att det tar timmar. Före mig i kö till kirurgen var det 26 personer. Sedan är det väntetid

på kirurgen när man väl kommit dit.

Klockan var halv fem, jag räknade ut att om jag snällt väntade på akuten med mina magsmärtor och med omvårdnad sämre än hemma i sängen skulle jag få vänta till två-tre på natten innan jag får träffa en läkare.

Vårdcentralen i Sala hade ju bedömt att det var en åkomma som skulle undersökas snabbt för det var akut.

Med detta tempo ifrågasätter jag vad som menas med akuten. Jag ställer även frågan om det är människovärdigt.

Till saken hör att i väntrummet satt en fyraårig flicka som troligen hade axeln ur led hon väntade med sin pappa och satt och skrek i väntrummet, men ingen tog notis om det.

När jag påtalade det för personalen bakom glaset säger de att pappan måste komma med flickan till deras glasruta för att tala med dem.

Han kunde inte detta för flickan hade så ont och skrek högt när han försökte flytta henne.

Jag frågar politikerna som ansvarar för detta varför man inte gör något åt ett problem som inte är nytt.

Jag tycker det är fel av den borgerliga majoriteten.

Hans Ola Ibohm, Salbohed

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons