Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska jägarna bort?

Annons

Jaha, då var årets vargjakt i gång. Aldrig förr har så många mobiliserat sånt hat mot en grupp människor, vars enda brott är att ha jakt som en av sina fritidssysselsättningar.

Många lögner har spridits om denna grupp friluftsintresserade människor. De är blodtörstiga, testosteronstinna mördare och tycker om att skjuta djur. Detta är omdömen som dyker upp, oavsett vilket villebråd det än gäller. Nu är det vargen som är på tapeten.

Denna inplanterade art som inte förekommit naturligt i Mellansverige på över 200 år. Dess existens omhuldas av rovdjurshandläggare på länsstyrelser och

rovdjursansvariga ute i länen som till sitt förfogande har bilar och utrustning för att kunna kontrollera var vargflockarna befinner sig.

Ibland har de också helikopter för att kunna se spår och eventuella ”tjyvjägare”. Det går åt tiotals miljoner av skattebetalarnas pengar. Pengar som kunde användas betydligt bättre.

Detta skriver jag med samma säkerhet och kännedom, om saken som de har som säger att

jägarna själva skjuter fler av sina hundar än vad vargen tar livet av. Det lär också vara flera hundar som springer emot vassa saker och dör än de som råkar ut för vargar...

Man känner stor olust när

man märker dessa giftspridande ansträngningar för att öka motsättningarna mellan landsbygdens befolkning och de som bor i städer och tätorter.

Eller är kanske deras enda

ambition, att få bort gruppen jaktintresserade naturmänniskor.

Och om de lyckas med detta

vilka är då deras nästa målgrupp? Det kanske i så fall är fritidsfiskarna, som ska trakasseras och utplånas.

Ingemar P, Möklinta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons