Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skäll inte på Posten!

Annons

Många skäller på Posten och i en del fall med all rätt. Men vi ska inte glömma att ett av skälen till postens rationaliseringar heter Bring Citymail.

Nästan alla privata brev sändes numera över datorn. Det man fortfarande skulle kunna tjäna pengar på, förenings- och serietidningar, går till nästan 100 procent med Citymail.

Samtidigt kräver våra politiker att Posten ska hålla service över hela landet. Man kräver med ena handen och tar samtidigt bort möjligheterna med den andra.

Då måste någon form av rationaliseringar fram och de drabbar alltid oss gräsrötter. Vi på landsbygden har i en del fall fått längre till våra postlådor, paketutkörning görs bara vissa dagar och nu får vi posten på kvällen.

I tätorterna måste man, vare sig man kan eller inte, ta sig ner i trapphuset för att hämta sin post.

Går du in på Citymails hemsida slår sig chefen på bröstet och säger att han utmanat ett 350-årigt monopol.

Att han bara tar russinen ur kakan, utan något som helst samhällsansvar, säger chefen inget om. Att det i miljötider går drygt 3 000 personbilar och närmare 500 långtradare varje dag, utan någon som helst samhällsnytta, måste man nog vara politiker för att begripa.

Har pratat med två politiker, (M) och (S), i vår lilla stad. Båda säger att jag har rätt, men ingen av dem höjer ett finger för att få i gång en diskussion. Politisk ideologi är långt viktigare än miljö och människors bästa.

Jag förstår att vi gräsrötter inte politiskt kan stoppa Citymail. Men vi har rätt att bojkotta butiker och varor.

Vi är några som skickar tillbaka allt som kommer med Citymail, efter det att vi har läst det. Vi klipper omsorgsfull bort vårt eget namn och adress och skickar den i retur, till avsändaren.

Portot, frimärket tycker vi mottagaren ska lösa ut. Om vi blir många kan vi på sikt ta bort detta russinföretag.

Bosse, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons