Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyll inte på vargen!

Annons

Jaha, då var årets vargjakt i gång. Aldrig förr har så många mobiliserat sådant hat mot ett djur vars enda brott är att existera.

Många lögner har spridits om detta djur och annat har mörklagts, till exempel det faktum att jägare själva vådaskjuter fler jakthundar än vad vargarna tar. Eller att dödsrisken nummer ett för jakthundar under jakt är att bli påkörda av bilar, inte att bli attackerade av vargar. Vet folk detta?

Förra året lät det som att en majoritet av svenska folket var för vargjakt, men nu har uppgifter kommit fram om raka motsatsen. Det är skrämmande att en minoritet kan ha så stor genomslagskraft.

Är det för att vargen är en konkurrent om köttet som jägare hatar vargen så? Att ett annat djur utöver det djur som vi är, har smak för kött – är det det som allt handlar om, att jägarna vill ha köttet för sig själva?

Jag kan lova er att skulle de lyckas utrota vargen i Sverige, så skulle deras skjutlust överföras till något annat, då ska lodjuret bort och sedan björnen och sedan räven för det är själva skjutandet tror jag som är det som driver ”varghatarna”, inte djuret i sig.

Så sluta skylla på att vargarna tar jakthundar när det är jägarna själva som släpper ut dem vind för våg i naturen, där naturens lag gäller.

Hur många jakthundar skadar sig inte på andra sätt i skogen? Går igenom is och drunknar? Springer på pinnar och blir spetsade? Eller blir överkörda?

Sluta skylla på vargen utan säg som det är i stället att jägare tycker om att skjuta djur!

Säg sanningen, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons