Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snacka om fartfylld lektion

Annons
För att kunna bli en duktig mekaniker är det viktigt att satsa på kärnämnena i skolan, såsom engelska, svenska och matematik.

Den 12 april kom Micke Kågered Racing, Försvarsmaktens mekaniker och tekniker på besök till Kungsängsgymnasiets Fordonsprogram. Det genomfördes workshops och Micke hade med sig en VW Golf STCC bil som mekaniker Joakim Ahlberg visade upp. Bilen körs av Joakims bror, Andreas Ahlberg som tävlar i STCC.

Rekryteringsofficer Jonas Buhre från Försvarsmakten föreläste främst om tekniken som förekommer på flygplanen, Viggen och Jas. Micke Kågered, flerfaldig Europamästare, tävlar i Dragracingens högsta klass, Top Fuel. Bilen har cirka 8000 hästkrafter, tävlingssträckan är 402 meter och det tar 4 sekunder att åka. ”Världens snabbaste motorsport” .

-Att besöka skolor är ett sätt att ge tillbaka lite av vad vi har lärt oss under våra yrkesliv. Vi försöker ge tips till eleverna som de kan ta med sig genom livet. För att kunna bli en duktig mekaniker är det viktigt att satsa på kärnämnena i skolan, såsom engelska, svenska och matematik. Vi pratar mest engelska på tävlingarna och även i teamet. Svenskan är ett litet språk, berättade Micke.

Övriga som höll i Workshops var, Peter Fredriksson Regionschef från DEFA och Jesper Ivarsson Regionschef från Milwaukee. Alla eleverna blev mycket nöjda efter denna annorlunda och mycket intressanta förmiddag på fordonsprogrammet vid Kungsängsgymnasiet.

KC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons