Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som pensionär skulle jag hellre sitta i fängelset

Annons

Nu som pensionär, skulle jag hellre sitta i fängelset!  Jag får allt serverat, tillsyn, bra mat, kan till och med klaga på den, skriver en Salabo.

Angående "klagomål" rörande toapapper, en skitsak i denna våldsamma värld. Min gamla arbetsplats , i slutet på 1960- talet var en av sju specialsjukhus för gravt utvecklingsstörda med en avdelning för kriminellt våldsamma patienter. Samtliga avdelningar, såväl barn- som vuxna, kom ut på respektive rastgård. I bland med personal eller också med frigång inom området.

Vi tvättade och borstade tänder på dessa patienter morgon och till läggdags, bad en gång i veckan, kollade naglar på händer och fötter, även hårvård. Rena kläder varje dag, ibland byten flera gånger dagligen.

På senare tid, inom psykiatrisk- och äldrevård, har jag sett en märkbar försämring vad gäller tillräcklig, närande kost, tillsyn, att få komma ut. Utbildad personal saknas, ja överhuvudtaget för lite personal till dessa multisjuka patienter som ligger på så kallade serviceboenden. Eller också ligger de ensamma hemma med hjälp som kommer sju till tio gånger per dag av redan stressad hemhjälp som ska till nästa patient. Jag skriver ordet patient, " brukare" låter hemskt! Många äldre lever på existensminimum, i detta "rika land". Allt går upp utom pensionen.

Nu som pensionär, skulle jag hellre sitta i fängelset! Jag får allt serverat, tillsyn, bra mat, kan till och med klaga på den! Läkare och sjuksköterskor finns att tillgå och jag får enligt lagen komma ut en timme per dag. Jag behöver inte betala något extra, gratis är lika med skattemedel. Kan till och med få en slant. Skulle kunna köpa en bal toalett papper för egen de!

Lägg pengar och resurser på de som förtjänar det! Våra äldre och sjuka. Ge alla med blåljus, mera personal, högre lön, bättre arbetstider och mera respekt för sitt arbete.

fd. sjuksköterska, bonddotter och Salabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons