Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strunta i skyltar?

Annons

Alltsedan Ringgatan i Sala, förbi Stadshotellet, släpptes fri för trafik har det stått skyltar ”Observera högerregeln”.

Jag börjar tro att analfabetismen har ökat eller också har optikerna ett jättejobb framför sig. Att så många glömmer en skylt så snabbt kan vara ett symptom på något allvarligt.

I häromdagen skulle jag ut från Bråstagatan till Ringgatan och från vänster kom några bilar ganska långt bort, så jag körde ut i halva gatan, men tro inte att föraren i en mötande bil stannar, hon gasar lite extra och kör ut på den vänstra körbanan för att komma förbi. Nästa bil hade dock läst på i körskoleboken.

Några dagar tidigare var det lika illa, och då fick jag till och med ”fulfingret” från en passagerare i en bil som inte gillade högerregeln i samma gatukorsning.

Har det blivit en sport att strunta i trafikreglerna? Stopptecken kör många bara förbi, enkelriktningar är bara till besvär och blinkers tycks stå längst ner på tillbehörslistan när man köper bil. Ju dyrare bil desto längre ner.

Om man har en halvdålig bil och inte får den såld rekommenderar jag att öva högerregeln i Sala. Det går ganska snabbt att bli av med den. Motpartens försäkringsbolag får betala. Högerregeln är stenhård när det gäller skuldfrågan.

Ett gott råd till Sala kommuns trafikansvariga: Tag bort alla huvudledsskyltar på hela Ringgatan och gör den till en vanlig stadsgata! Det går säkert att ha lämna företräde kvar vid Ekebygatan och Gruvvägen.

Vi borde återinföra trafikutbildningen i skolorna. Frivilligorganisationerna och polisen för ett tiotal år sedan veta att skolan inte hade tid att lära barnen överleva i en hektisk trafik.

Nu när vi äntligen fått hit fler poliser går det nog att avsätta lite tid till förebyggande verksamhet. Jag hoppas skolan tar upp den kastade handsken.

Eric Thorsell, Kumla kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons