Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studieförbund raderas ut

Annons

Efter ett kaotiskt sammanträde har majoriteten i kultur- och fritidsnämnden i Sala, på förslag av ordförande Eric Fylkeson (S), beslutat att kraftigt minska anslagen till studieförbunden.

Från 777 000 till 298 000 kronor i ett enda klubbslag. I praktiken betyder det att studieförbunden raderas ut i vår kommun. Ett allvarligt ingrepp i demokratin!

Den nya majoriteten med Socialdemokraterna, Salas bästa, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har definitivt ingen vilja att leva upp till de syften med folkbildningen som riksdagen formulerat, bland att bidra till att utveckla demokratin, skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen och utjämna utbildningsklyftor.

Vi vill fortsätta att ge anslag till studieförbundens viktiga verksamhet. Vi vill också att samtliga studieförbund ska bjudas in för att informera kultur- och fritidsnämnden om sin verksamhet i Sala kommun. Detta för att öka kunskapsnivån hos nämndens ledamöter och förvaltningens medarbetare.

Vi vill också initiera en överläggning med studieförbunden om hur de ska kunna bidra i arbetet med att förverkliga den av kommunfullmäktige antagna visionen för Sala kommuns styrelse, nämnder och bolag.

Vi är övertygade om att studieförbunden har mycket att bidra med.

Tage Johansson (C), Sala

Michael Pb Johansson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons