Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svara om Salajour!

Annons

Då har den röd-gröna majoriteten i landstinget tillsammans med Moderaterna tagit beslut om att familjeläkarjouren i Sala ska stängas. Vi får åka till jourcentralen i Västerås om vi blir sjuka på andra tider än kontorstid.

Centraliseringen av vården fortsätter. Vi som har valt att inte bo i de större städerna ska få sämre service och trygghet. Vi får betala genom merkostnader för resor och sämre tillgänglighet. Skattesatsen är densamma, men där slutar jämlikheten.

När Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tillsammans med stöd av Folkpartiet och Moderaterna stängde Sala lasarett som akutsjukhus sades att många av dem som sökte sin vård på akutmottagningen egentligen skulle söka den på vårdcentralen och därför kunde man stänga lasarettet.

Vårdcentralerna fanns ju kvar och familjeläkarna skulle ha förstahandsansvar för patienten dygnet runt.

Jag har efterlyst en ordentlig genomgång av jourverksamheten som bör innefatta akutmottagningarna i Köping och Västerås samt besöken till familjeläkarjourerna i länet.

Hur ser det ut på akuten i Västerås? Personalen där hävdar att många som kommer dit skulle kunna tas om hand av familjeläkarna.

Vilka besöker de olika jourerna, varifrån kommer de och har de kommit till rätt vårdnivå? Denna genomgång borde göras inför ett beslut som innebär att landstinget försämrar tillgängligheten för oss som bor i Sala.

Vad blir nästa steg i centraliseringens spår? Vad mer ska vi ta bort? Glenn Andersson (S), Malin Bergvall (S), Tommy Johansson (S) och Lotta Arnqvist Johansson (V) kan nog svara på den frågan då de är de Salabor som innehar makten i landstinget.

Ledamot landstingsfullmäktige, Sala

Barbro Larsson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons