Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för sminket på Tärnarakan Trafikverket

Annons

Spacklet på Tärnarakan har redan börjat sjunka igen. Bilden togs i ett annat sammanhang.

Som jag skrivit i en insändare tidigare har den norrgående sidan av Rv56 från rondellen på Tärnarakan haft två stora sänkor. Detta beroende på att det inte grävdes ur där som det sagts när vägen blev mötesfri. Nu har man "reparerat" dessa två ställen med ett tjockt asfaltlager när man ändå hade maskiner i närheten för omläggningav Rv 70 norrut.

En sådan här reparation är ungefär som att sminka känt folk inför en tv-sändning. Under sminket är rynkorna kvar och för att åtgärda det krävs ett större ingrepp. När sedan sminket och spacklet spricker eller torkas bort känner man inte igen personen alls. Om man inte lagar ett problem när det uppstår utan försöker fusklaga det blir reparationen desto dyrare när det kollapsar totalt lite senare. Vägarna repareras med fyllningar av skador med snabelbilen som lägger grus och limmar fast det, man asfalterar bara spåren i vägbanorna.

Det känns som om det sitter alldeles för många kortsiktiga sifferekonomer och beslutar om vad som får göras både vad gäller reparationer och nybyggnationer. Sedan låter man en nybyggnad databeräknas så att det inte blir ett enda gram för mycket i material vilket gör att det ibland inte fungerar för att verkligheten inte stämmer med databeräkningarna.

Förr sade byggarna att vi lägger till lite extra för då håller det. Två broar har rasat på senare tid innan de var färdiga och fler vägar fått byggas om i förtid för man använt endera felaktigt, eller för lite material.

Förresten spacklet på Tärnarakan har redan börjat sjunka igen.

Eric Thorsell, Kumla Kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons