Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågsatsning 2012

Annons

Svar på insändare (9/6) om färre tåg i Heby kommun.

De tre oppositionspartierna i landstinget agerar allt mer märkligt. Det gäller inte minst vår kollektivtrafik, som just nu utvecklas kraftigt.

Planering pågår för en tät och regelbunden tågtrafik mellan Sala och Uppsala med start i samband med att resecentrum i Uppsala står klart hösten 2012.

Det innebär en kraftfull satsning på kollektivtrafik som vi från Centerpartiet drivit hårt, och som är alliansens gemensamma uppfattning.

Det vore intressant att få besked om även de rödgröna står bakom detta initiativ.

Det finns i dag tät och regelbunden kollektivtrafik med buss mellan Heby och Uppsala. Bussarna kompletteras med den tågtrafik som finns på sträckan.

Landstinget måste som ägare till Upplands Lokaltrafik balansera intressen i hela länet och ha en tydlig strategi som håller i alla kommuner.

Lokala kompletteringar kan alltid göras av enskilda kommuner. Heby kommun som styrs av bland andra Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har valt att inte göra en sådan komplettering.

Om landstinget skulle satsa de pengar som gäller i det aktuella fallet skulle liknande krav ställas även av andra kommuner.

Följden skulle antingen bli kraftiga skattehöjningar eller neddragningar på andra områden, till exempel hälso- och sjukvården.

Det vore intressant att veta vilket av dessa två alternativ som de rödgröna partierna står bakom.

Landstingsråd, Heby

Rolf Edlund (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons