Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverket saknar vanligt bondförnuft

Annons

På den smala och krokiga vägen  på Bärby skog mellan Fjärdhundra och Tärna kyrka behövs verkligen förbättringar och breddning plus viltstängsel.

Trafikverkets chefer verkar sakna det vanliga sunda bondförnuftet. Om något kan gå snett så går det snett. Det här gällde verkligen det som hände för tågtrafiken dagen före midsommarafton. Runt kl 10 på förmiddagen kapar några underentreprenörer av fel kabel i en tunnel och orsakar en brand och totalstopp för all tågtrafik söderut från Stockholm från kl 10 till 21. Tusentals stod fast på Stockholms Central och missade sina midsommarfester.

Det är nu som det sunda förnuftet borde ha slagit till. Om det här arbetet i tunneln inte var ett akutjobb som måste göras just nu varför inte tänka till.Vad finns det för risker med att göra det idag eller vad kan vänta tills efter helgen?Hade trafiken kunnat fungera utan det här arbetet? Hur mycket försenat hade det blivit om jobbet gjorts efter helgen?Vi vanliga dödliga brukar kalla detta för konsekvensbeskrivning.

Jag vill även visa ett annat arbete som görs på Rv 70 från Fjärdhundra mot Enköping. Där bygger man om vägen till en mötesfri väg och till skillnad mot Salarakan så förstärker man vägrenarna för de nya trafiken, men var ligger konsekvenstänkandet. Det är inte på den sträckan som det behöver göras förbättringar utan det är på den smala och krokiga vägen på Bärby skog mellan Fjärdhundra och Tärna kyrka. Där behövs verkligen förbättringar och breddning plus viltstängsel.

Om man nu inte kan dra Rv 70 norr om Fjärdhundra så borde det inte vara så svårt att tänka om och ta en diskussion med markägarna efter den befintliga vägen och bredda vägen.Statistiken talar sitt tydliga språk var olyckorna händer och det är inte där man nu breddar vägen och bygger vajerväg.

Eric Thorsell, Kumla Kyrkby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons