Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UL förstår inte

Annons

Att Upplands Lokaltrafiks periodkort inte längre gäller på SJ-tåg Heby-Uppsala får mig än en gång att fundera på hur våra offentligt ägda kollektivtransportbolag tänker, vad som är säkert är att de tänker definitivt inte på ägaren och kunden!

Låt mig berätta hur en kund/ägare ser på saken.

n Allmänna kommunikationer ska samarbeta, inte motverka vandra. Det är vi medborgare som äger bolagen och vi vill bara komma fram på bästa sätt, vi struntar i om det heter SJ

eller UL.

n Man måste kunna lita på att systemet är stabilt, väljer man kollektivt i stället för bil måste man kunna lita på att det fungerar både vad det gäller avgångar och att man kommer fram i rätt tid.

n När man väljer att åka kollektivt vill man ha långsiktiga åtaganden inte bara för aktuell tidtabell utan många år. Först då kan man välja bort bilen till fördel för kollektivtrafiken.

n Det ska vara enkelt.

Vad får då detta beslut för följd. Det totala antalet resenärer kommer att minska på grund av att den del resenärer kommer att gå över till bil. Har man väl investerat i en bil är det långt tillbaka till kollektivtrafik, precis motsatt verkan mot vad alla vill.

Någon på UL kan känna sig nöjd då han har tvingat över några till sina fordon! Vilket är ren suboptimering sett ur ägarens perspektiv.

UL är inget undantag, det gäller alla våra offentligt ägda kollektivtransportbolag, av någon anledning har de inte förstått sitt uppdrag att tillsammans göra det bästa möjliga för människor att åka kollektivt i hela Sverige oavsett bolags- och länsgränser.

När man ser det utifrån ser det nästan ut som bolagen jävlas med varandra? Jag hoppas att det inte är så att bolaget ser den egna vigningen före kunden och ägarens intresse.

Mårten Öhrström (C), Ölsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons