Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmanare försvann

Annons

Efter ett par möten i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen är det oroande att se den frånvaro som de två utmanarna Sverigedemokraterna och Salas bästa har stått för.

Efter valet stod vi inför ett helt jämnt resultat mellan blocken, 19 mandat till vardera, och därmed hade SD och SBÄ med sina tillsammans sju mandat en avgörande roll i var makten kommer ligga i vår kommun.

Salas bästa valde att, i stället för att ta alla företagarröster de fått och gå i väntad riktning till alliansen, att alliera sig med kommunister med flera i det rödgröna blocket.

Det är logiskt att då dra slutsatsen att det var förändring som är det centrala för Salas bästa kommande mandatperiod. Som en del av att vara politiker är att öppet ta debatten med sina meningsmotståndare, i stället för att verka i det fördolda.

Alliansen har försökt få SBÄ att förklara sina resonemang på

möten, men de kniper tyst. Inte ett enda yttrande har gjorts av partiet.

Jag kan förstå att en viss nervositet kan inträffa i stundens allvar, så har jag också känt som ny ledamot, men hur ska vi annars som opposition kunna bedriva en vettig debatt.

I alliansen är det faktiskt inte makt som är det centrala, utan vi har en gemensam opposition för att vi delar åsikten att Salas framtid måste hanteras ansvarsfullt, med respekt för invånarnas

pengar och att vi som politiker inte ska tro att vi vet bättre än dem.

Om några herrar i Salas bästa själva ska sitta och skissa på till exempel ett nytt konserthus är risken stor att ekonomiska summor slösas av det gemensammas pengar.

Ta debatten och redovisa era tankar och motivationer! Lägg fram genomtänkta förslag!

Då kan vi i alliansen också

möta er med den erfarenhet vi har och driva den granskande roll som en demokrati kräver. Ni har majoriteten i Sala, men ni har inte rätten att hantera kommunen som om ni äger den.

Liberal centerpartist, Ransta

Mikael Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons