Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utred, utred, utred...

Annons

Min första reaktion på Gunnar Forsgren och Victoria Paléns insändare (2/2) är en av glädje. Äntligen en respons från Salas bästa, det parti som kanske var högljuddast under valrörelsen!

Sedan är det intressant att

notera att det krävs att Centerpartiets åttonde namn på listan

knäpper er på näsan för att partiordförande Gunnar ska våga sig fram till skranket.

De möten hittills, då erfarnare politiker som Carola Gunnarsson (C) och Lars Alderfors (FP) försökt få en respons har nog känts som alltför utmanande. Då kan man i stället sitta på sina stolar och flina som skolpojkar.

Men, för att vara mer saklig. Ja, vi ser att den nya majoriteten verkar ha en förkärlek för utredningar och dra på stegen.

Utred Silvervallen, utred lagen om valfrihetssystem, utred allt som kan tänkas gynna Salas utveckling och vanligt folk och små företag får det bättre.

Men samtidigt är det vänstermajoritetens rätt att slå om Salas färdriktning till vänster, och eftersom Salas bästa har satt sig i den båten får vi respektera det.

Men då ska man baske mig ta debatten och inte huka bakom pappa, kommunalrådet P O Rapp (S), i kommunfullmäktige. En trevlig prick som han är det svårt att bli arg på, det ska erkännas.

Sedan är det symtomatiskt för ett parti som inte själva har något gott att komma med att man hackar på andras satsningar:

n Samhall – så Salas bästa vill att vi ska tvinga ett företag att stanna? Ska komma ihåg det nästa gång ett företag tar sig friheten att utvecklas på annan ort.

n Nya Ringgatan? Jo, vi vet att ägaren av Sala Torg hellre satsar så att det gynnas i stället för att våra barn får riktiga toaletter vid lekplatsen i parken.

n Sala Silvergruva? Ja, det är som att kasta pengar i ett hål, men om ni lyssnat på något av de möten som varit vet ni hur komplicerad den frågan är.

Jag kunde fortsätta rada upp hålen i det såll som är Salas bästas argument, men jag misstänker att ni fått nog med bränsle för en respons nu.

Liberal centerpartist, Ransta

Mikael Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons