Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vet ordförande?

Annons

Jag blir upprörd när jag läser intervjun med Salamoderaternas ledare Peter Molin i Sala Allehanda (11/10).

Han uttalar sig om barnomsorg på obekväm arbetstid och påstår att barnomsorg på obekväm arbetstid (kvällar, nätter, helger) finns att tillgå i familjehemmen.

Var finns dessa familjehem? Vilka tider kan de erbjuda barnomsorg? Varför har inte jag eller andra föräldrar informerats om detta finns att tillgå?

Vad jag har blivit informerad om då jag har ringt till skolkansliet är att det finns barnomsorg att tillgå fram till senast 19.00 på kvällen – och detta endast måndag-fredag.

Då min arbetstid sträcker sig till efter 19.00, samt att jag även arbetar varannan helg önskar jag att skolkansliet hade berättat för mig att det finns familjehem som hade kunnat ta emot mina barn då jag arbetar.

Eller syftar Peter Modin helt

enkelt på de förskolor/dagbarnvårdare som har öppet till 19.00? Är det detta han menar med ”barnomsorg på obekväm arbetstid”?

Jag undrar även vad hans påstående om att behovet av barnomsorg på obekväm arbetstid saknas grundar sig på.

I min närmaste bekantskapskrets finns det åtminstone fem ensamstående föräldrar som arbetar kvällar och helger – och som i dagsläget har mycket svårt att få vardagen att gå ihop.

Jag har väninnor som sitter och skjutsar sina små barn sju-tio mil, enkel resa, till mor- och farföräldrar på fredagskvällen, för att sedan göra samma resa på söndagskvällen då de ska hämta hem barnen igen.

Detta för att de inte har någon annanstans att göra av barnen på helgen då de arbetar.

Är det ett drägligt liv för en förälder och små barn?

Lägg sedan till de föräldrar som jag har pratat med på öppna förskolan, både ensamstående och sammanboende, som är i behov av barnomsorg på obekväm arbetstid. Plus ett antal arbetskollegor som sitter i samma sits.

Jag skulle uppskatta om Peter Modin bemötte dessa frågor.

Kanske borde de föräldrar som är i behov av utökad barnomsorg ta kontakt med skolkansliet så att ordförande i skolnämnden får upp ögonen inför att detta problem faktiskt finns!

Upprörd förälder, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons