Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna vargar?

Annons

Det har hänt en del på vargfronten. Naturvårdsverket har startat ett dotterbolag, ”AB Vargflytt”. Riala-vargarna som tog sig en smaklig måltid på en hund och den felprogrammerade Skånevargen, vilket fick stort genomslag i massmedia. Detta är trots allt små incidenter mot en del tidigare och kommande massakrer av varg i djurhagar.

Monica Fahrman (MP), du anklagade (6/4) mig för att vilja förbjuda andra att ha åsikter om vargen. Jag varken kan eller vill förbjuda andra att ha åsikter om eländet, lika lite som du kan förbjuda Salas köpmän att sälja plastkassar.

Vad som fick mig att gå i taket var att en etablerad kommunpolitiker kan få med så mycket dravel och önsketänkande i en och samma insändare.

De felaktigheter du hade i en tidigare insändare förbigår du med tystnad, fullt i linje med en hal politiker. Du skrev att i många andra länder är jakt med löshund förbjuden, efter mycket krystande lyckades du hitta två. Att jämföra engelsk jakt med den skandinaviska kan bara en totalt okunnig politiker göra.

Din önskedröm att vildsvinen ska sprida sig till de vargtäta områdena förblir nog bara en dröm. Två hårda vintrar på varandra har nära nog utraderat ungdjur och kultingar. Det blir nog så att vargarna får hålla till godo med älg, får, nötkreatur och hundar tills vidare.

Vidare skriver du att rådjuren vandrar norrut, det har funnits rådjur upp till södra Lappland

sedan mitten av sjuttiotalet. Din förhoppning att vildsvin och rådjur ska bli basföda åt vargen, får nog bara stanna vid en vild förhoppning.

Rådjuren har drastiskt minskat i de mellansvenska skogslänen, två hårda vintrar och en starkt ökande lodjursstam plus rävens återhämtning efter skabben har krävt sin tribut.

Att du inte är någon hundälskare framgår tydligt, men att hundratusentals hundar river får tillhör ändå undantagen. Det gäller att svärta ner hundarna och försköna vargens härjningar i fårhagarna.

Vidare skriver du att vi måste hjälpa djurägare att skydda sin boskap. Vilka vi? Miljöpartiet verkar inte lindra plågan för utsatta djurägare, tvärtom. Maria Wetterstrand gick ut i tv och deklarerade sin dröm: Vi vill ha tusen vargar. Har du någon förhandsinformation var de ska placeras så att Naturvårdsverkets flyttgubbar är redo? Cirka 750 vargar till som ställer till jävelskap är inte småpotatis.

Hur mycket tycker ni vargkramare av diverse kulörer, att vargjippot ska få kosta oss skattebetalare innan taket är nått?

Nu över till miljöjakten i Sala kommun, plastkassarna har jag redan nämnt, blir det en annan paradgren som Miljöpartiet driver? Högre skatt på energi, 2 kronor mer på diesel och bensin, vilken framtidsvision för Sala kommun!

Naturligtvis ställer vi bilen och cyklar 5 mil till Sala. Varje by bör få en subventionerad dansk lådcykel att skjutsa gamla och sjuka på till centralortens begivenheter.

Vi kommuninvånare vill ha svar på följande frågor av Miljöpartiet: Vill ni ha vargrevir i kommunen? Vill ni ha kvar paragraf 28? Vill ni ha bort löshundsjakten? Är vargstammen, lagom, för liten, eller för stor?

Miljöpartiet tillsammans med en del andra ytterlighetsgrupper lägger en kall hand över landsbygden och dess invånare.

Hillersbo, Möklinta

Björn Strandberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons