Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför drabbas Sala?

Annons

Förra gången Socialdemokraterna och Vänsterpartiet styrde landstinget lade de ner akutsjukhuset i Sala. Nu när de styr igen tillsammans med Miljöpartiet lägger de ner familjeläkarjouren i Sala.

Glenn Andersson (S) ställde

för mindre än ett år sedan i Sala Allehanda frågan ”Varför ska bara Sala drabbas? Vi ser allvarligt på att familjeläkarjouren nu dras ner i Sala.”

I dag är Glenn Andersson ordförande i landstingsfullmäktige, en av landstingets högst ansvariga politiker. Nyligen tog den röd-gröna majoriteten, som han representerar, beslut om att helt lägga ned familjeläkarjouren i Sala.

Ett beslut som Centerpartiet går emot. För de Salabor som bor närmast Västerås eller mot Avestagränsen har det kanske inte så stor betydelse åt vilket håll de åker i en akut situation men för de som bor allra längst bort från Sala åt andra hållet så blir resan lång.

Det finns utvecklingsmöjligheter inom akutsjukvården, men så länge inte nya möjligheter fungerar på tillfredsställande sätt så säger vi nej till en stängning av familjeläkarjouren. Frågan skickas tillbaka till Glenn Andersson och han röd-gröna kamrater:

Varför ska bara Sala drabbas?

Oppositionsråd i landstinget, Sala

Carola Gunnarsson (C)

Oppositionsledare, Sala

Birgitta Andersson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons