Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargjägare har koll

Annons

Såg ni renägarens förtvivlan i filmen ”Varg” när han måste avliva de renar som vargen anfallit och som ligger blödande och lider? Det talas inte ofta om de älgkalvar som långsamt dör efter att en vargen dödat kon, inte heller om älgkalvar som går mot en långsam död med tarmarna hängande utanför kroppen sedan vargen slitit upp bukskinnet.

Nu har jag läst okunniga insändare om att varenda varg kan komma att skjutas under jakten. Jägare kommunicerar faktiskt och har man ett djur tilldelat så skjuts det bara ett djur.

Förr sköts vargar som blev för närgångna, nu kommer de fort att lära sig att människor inte är farliga, vilket får farliga konsekvenser.

I Skultuna anföll vargen hundar som gick tillsammans med människor. Vettskrämda kor som gått ner sig i diken och hagar fulla av rivna får har vi också hört talas om.

Jag har svårt att förstå hur man kan utsätta folk på landsbygden

för alla de plågor som vargen för med sig. Inga barn vågar leka i skogen eller plocka svamp och bär.

Jag vill inte ha landsbygden inhägnad, inhägna vargarna i stället! Som liten fick jag lära mig att gå tyst i naturen för att kanske få se något vilt. Nu har jag sett rådet att man ska ge sig tillkänna så att de farliga djuren kan gå undan. Vilken naturupplevelse, ut i skogen och för oväsen, helsjukt!

Ni stadsboende vargkramare, vad ska ni ha vargarna till? De ställer bara till ett helvete.

Det är markägarna som ska

bestämma över vargarna, inte politiker och okunniga som inte tar konsekvenserna av sina dumheter. Politiker som offrar sin egen landsbygdsbefolkning för någon pluspoäng i Bryssel bör avgå.

Stadsbo med rötter på landet, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons