Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är inte röstboskap

Annons

Svar till Marie Wilén (C), David Olsson (M), Tomas Bergström (FP), Sören Johansson (KD) (5/7). I fyra år har Lokala partiet påtalat brister i miljö och bygg-hanteringen, bland annat avsaknad av tillgång till miljötjänsteman i Heby kommun.

Det svar vi hela tiden har fått är att det ej ingick i avtalet. Naivt nog trodde vi att det skulle ingå när omförhandling av avtalet skedde.

Jag kallar inte detta för omförhandling! Kommunledningen lät avtalet fortlöpa utan några krav på förändringar.

Avtalet fortlöper ett år efter uppsägning, så det finns tid till en omförhandling värd namnet och kontakter med andra kommuner. Så tag och var lite självkritiska M och FP som innehaft makten, ni har kunnat se till att vi fått ett avtal som även inneburit miljöengagemang.

Dessutom är ni förvånade över Lokala partiets agerande i budgetfrågan, tydligen har man i Centern räknat med Lokala partiet enbart som röstboskap. Vi uteslöts från budgetarbetet, där hade vi inget att göra. Men när man inte får våra röster är man storligen förvånad.

Lokala partiet är ett företagarvänligt parti.

Beträffande vårdnadsbidraget, att ta ett beslut i juni, som efter valet med annan majoritet rivs upp i november, kan inte betecknas som konsekvent politik.

Så varför inte vänta i ett par månader, när man kan vänta i fyra år på att starta någon form av miljöarbete.

Dessutom bör den nya alliansen tala tyst om kohandel. I fyra år har M och FP kohandlat med S. Nu i ny konstellation får man kohandla med C och KD. De traditionella partierna gör vad som helst för att kunna sitta i majoritet. Lokala partiet kommer inte att ingå i någon koalition efter valet.

Det är enda partiet som inte kommer att kohandla!

Lokala partiet, Heby

Kjell Söderberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons