Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan göra mycket

Annons

Läs innantill Mikael Jonsson och Andreas Österberg! Vi vill inte förbjuda plastpåsar. Förslaget är ” att Sala kommun verkar för att plastpåsarna försvinner ur dagligvaruhandeln”. Och förbud är inte rätt väg att gå.

Vi vill ha en samverkan mellan kommunen och handeln för att informera och uppmuntra folk att frivilligt välja alternativ som är bra för miljön. I Lund t ex finns ett projekt som heter ”Hejda påsen”. Det är ett samarbete mellan Svenska Naturskyddsföreningen och handlarna i Lund.

För flera år sen användes klorblekt papper, freon i kylskåp och alla sopor brändes. Nu är detta ett minne blott. När det gäller källsortering är Västmanland bland de bästa i länen i Sverige. Att vara bland de bästa av Sveriges kommuner när det gäller hållbar utveckling visar att vi tror på framtiden och är ett bra sätt att locka folk att bosätta sig och få hit nya företag.

Vi i Framtid Sala har tillsammans bestämt att göra Sala med omnejd till en attraktiv kommun, genom miljövänligt byggande, lokalproduktion m.m. Att minska användningen av plastpåsar är ett steg i rätt riktning och en del av Sala kommuns profil som ekokommun. Dessutom ett steg på vägen att få en fossilfri kommun, fossilfritt län och fossilfri värld. Att få bort användningen av plastpåsar är ett litet bidrag till att stoppa klimatförändringen. Det är alla dessa små åtgärder för miljön som tillsammans kan betyda en hel del. Talesättet ”tänk globalt handla lokalt” gäller än idag.

Det är tack vare befolkningen i Sala kommun som miljöarbetet går framåt, vi är övertygade att människorna i Sala fortsätter att vara engagerade för miljön och framtiden. Tillsammans kan vi lyckas lika bra med att välja bort plastpåsar som man t ex lyckats med källsortering.

Det är tråkigt att ni misstolkar och misstänkliggör förslag vilket kanske kan leda till motsättningar mellan förtroendevalda, handlare och befolkning när vi istället vill ha samverkan, samarbete och gemensamt jobba för att göra Sala kommun ännu bättre.

Mikael Jonsson verkar ha en väldigt konservativ syn på politik. Är emot alla förslag på förändringar, hade alla människor varit så hade vi varit kvar på stenåldern.

Miljöpartiet de gröna i Sala kommun

Erik Åberg och Monica Fahrman lokala språkrör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons