Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi rättar felbeslut

Annons

Svar till Peter Molin (M), Andreas Österberg (M), Mikael Jonsson (C) (17/6). Framtid Sala är en politisk koalition som med politisk vilja och handlingskraft arbetar för en livskraftig kommun för medborgarna att leva och verka i.

Vi har en helt annan prioritering än allianspartierna, vi sätter mer fokus på en hushållning av de gemensamma resurserna med satsningar där de behövs både för drift och investeringar.

Det innebär att vi inte fortsätter med investeringar i Ringgatan, det experimentet har kostat 15 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar och resultatet är minst sagt undermåligt.

Varken bilister eller gångtrafikanter vet hur de ska ta sig fram utan att skada sig själv eller andra. Vallaskolans elever hade åtminstone övergångsställen tidigare. Framtid Sala kommer att förse dem med övergångsställen.

Alliansen skrev markanvisningsavtal med en villig exploatör som enbart var intresserad av att bygga industri och handelslokaler vid Östra kvarteren och Silvervallen. Vi vill hellre ha ett attraktivt och centrumnära boende. Den handel är till stor del bilberoende får lätt plats på Tärnarakan eller Fridhem.

Sala lasarett är minimalt utnyttjat. Tillsammans med landstinget har vi gjort en avsiktsförklaring som syftar till att använda både området och byggnaderna. Den möjligheten tog alliansen aldrig vara på…

Framtid Sala får ta tag i en hel del saker som alliansen valt att negligera – som en översyn av vilka lokaler vi har och vilka vi behöver. Vi vill därför tillsätta en lokalstrateg som har överblick av både behov och tillgång av lokaler, vilket innebär minskade kostnader för Sala kommun.

Enligt alliansen finns det inget

behov av barnomsorg på obekväm arbetstid. Framtid Sala väljer att se medborgarnas behov och fortsätter att bygga ut barnomsorg på obekväm arbetstid, även på helger.

Vi inser även värdet av att ha ett fungerande näringsliv och vikten av att kommunen kan guida

intresserade företag att etablera sig på bästa sätt till bästa plats i Sala kommun. Vi inrättar därför en etableringschef som har till uppgift att göra just detta – att guida intresserade företagare rätt.

Vi lägger nu ut en ny, bättre

och större vision om Lärkans sportfält. Eftersom allianspartierna, som styrt i nästan 40 år, inte underhållit byggnader och utrustning kostar det mer pengar. Vi vill bygga en ny idrottshall, pengar som alliansen vill lägga på gatsten i centrum.

Sala kommun behöver en

upprustning på flera sätt, än återstår många saker att ta tag i – till exempel tillagningsköket som rustades för flera miljoner men som nu står outnyttjat i gamla Porten-lokalerna.

Framtid Sala tog fram ett handlingsprogram på tolv punkter med högst prioritet. Av dem har vi två kvar att genomföra.

Vi har inga andra planer än att fortsätta driva vår gemensamma handlingskraftiga och viljestarka politik, det kan vi försäkra både medborgarna och alliansen om.

Anna Eriksson (V)

Marcus Andersson (SBÄ)

Monica Fahrman (MP)

Erik Åberg (MP)

Ulrika Spårebo (S)

Gunnar Forsgren (SBÄ), Sala

Lotta Johansson Arnqvist (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons