Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga år med barn

Annons

Jag är en av de 21 som har vårdnadsbidraget i Sala kommun. Jag vill allra först säga att jag tycker INTE att vårdnadsbidraget är en kvinnofälla utan en föräldraförmån. Men det är så enkelt att skriva kvinnofälla för det låter negativt o dessutom så är det mest kvinnor som är hemma. Men av vilken anledning vi i vår familj har valt att jag som mamma ska vara hemma har inget med att göra att jag är kvinna. Det passar bäst så hos oss.

Jag har ett underbart jobb som jag trivs med o längtar tillbaka till, men jobba kommer jag att göra i betydlig många fler år en att vara hemma med min son i 2 extra år. Jag är evigt tacksam för de 2 åren. 21 familjer har valt o ha en förälder hemma vi har valt att få det snålt ekonomiskt de här åren men det är värt det. Jag tror nog att det hade vart betydligt många fler om bidraget hade vart på 5000 kr.

Jag tycker det är synd att inte fler föräldrar kommer att välja få den här möjligheten. Det är upp till varje familj hur man ska göra om mamma eller pappa ska vara hemma, vi är vuxna o kan ta egna beslut om vad som passar bäst. Ha vårdnadsbidraget kvar som en möjlighet!!

Mamma Rosie, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons