Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yttrandefrihet för alla

Annons

För det första skall jag direkt deklarera att jag inte har mycket till övers för Sverigedemokraternas politik eller åsikter, men alla har rätt att yttra sig i detta land. En av våra grundlagar styr detta stenhårt och det finns mycket få undantag, egentligen bara ärekränkning, förtal och röjande av rikets säkerhet är dessa undantag.

Därför blir jag upprörd över att vänstergrupper ett flertal gånger stört och hindrat SD:s valmöten. Gäller inte mötes- och yttrandefriheten högerkanten i politiken, utan bara åt vänster?

Det brukar bli ett väldigt rabalder om vänstergrupper inte får hålla sina möten för att man endera ”glömt” söka tillstånd eller att polisen inte kan garantera säkerheten. Var är konsekvensen?

I stället är jag helt övertygad om att dessa störande vänstergrupper hjälpte SD att få sympatier och uppmärksamhet därför att man ofta tar ställning för den som blir mobbad eller nertryckt. Tala om missriktade aktiviteter.

De etablerade partierna borde också rannsaka sig själva. Tog ni debatten med SD eller försökte ni bara frysa ut eller förbigå frågorna? Återigen den som blir tystad vinner sympatier.

En som skall ha guldstjärna i klassen är Centerns Fredrick Federley, han vågade ta debatten liksom Lars Leijonborg och Gudrun Schyman i viss mån, men resten? Om man vill få upp något till ytan måste man våga ta i det och avslöja, annars fortsätter det att växa osynligt, tills det tar över.

Det finns ett bra uttryck: Om man låter solen skina på trollen så spricker de.

Eric Thorsell, Sala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons