Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen larmar om underbemanning: "Vården kan bli farlig för de gamla"

Enligt en undersökning som fackförbundet Kommunal har gjort bland sin personal är bemanningen inom äldreomsorgen undermålig.

Enligt undersökningen, som har gjorts bland 1200 medlemmar i Kommunal, tycker sju av tio undersköterskor att bemanningen inom äldreomsorgen är undermålig varje vecka.

I en debattartikel på aftonbladet.se skriver Kommunals ordförande Tobias Baudin att bemanningen är så låg att var fjärde anställd anser att den utgör en risk för de äldre.

Läs även: Ökad bemanning inom äldrevården efter satsning: "Har lett till 42 nya tjänster"

Samtidigt är det tydligt att personalen i äldreomsorgen känner glädje och stolthet över sitt arbete. 73 procent av undersköterskorna svarar i undersökningen att de är motiverade och ser fram emot att gå till jobbet.

Läs även: Ulrika Falk (S) om den åldrande befolkningen: "Vi kommer klara situationen"

I debattartikeln kräver Tobias Baudin en rejäl satsning på ökade resurser till äldreomsorgen. – Ska ambitionen om en trygg äldreomsorg för alla förverkligas behöver politiska beslutsfattare på alla nivåer ta konsekvenserna av underfinansieringen på allvar, skriver Baudin i artikeln.