Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkvännen pekar ut 42-åringen: "Hon körde mig till sommarstugan"

Artikel 14 av 262
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

I tisdagens avsnitt av "Veckans brott" i SVT berättar Leif GW Persson att den 18-årige pojkvännen till den 42-åriga kvinnan, dotter till mordoffret, erkänt att han blev körd till mordplatsen utanför Arboga av 42-åringen.

Annons

Läs också: Polisen tror att ex-maken drunknade där han hittades

18-åringen ska också ha berättat för polisen att han kastat mordvapnet i Eskilstunaån, där polisen vid flera tillfällen genomfört dykningar utan att ännu hitta mordvapnet, skriver Expressen.

Förra veckan framkom uppgifterna att 18-åringen erkänt sommarstugemordet – han ska ha mördat 42-åringens pappa och svårt skadat hennes mamma, som dock överlevde attacken.

Paret greps i somras och har sedan dess suttit häktade medan polisen metodiskt arbetat sig fram till det erkännande från 18-åringen som gör honom till den misstänkte gärningsmannen i sommarstugemordet.

TV: VLT ger bakgrunden till 18-åringens erkännande

Polisens misstanke har hela tiden varit att 18-åringen utnyttjats som redskap av 42-åringen som av någon ännu okänd anledning ville röja sina föräldrar ur vägen. Kvinnan misstänks också att under 2015 ha mördat sin ex-make som hittades drunknad i Hjälmaren, inte långt från sommarstugan där mordet och mordförsöket ägde rum cirka ett år senare.

Läs också: Flera kan ha varit inblandade i mordet på ex-maken

Den 42-åriga dottern nekar fortfarande till alla anklagelser. Leif GW Persson tror i "Veckans brott" att det ändå kommer att räcka till en fällande dom.

Polisen fortsätter att leta efter mordvapnet – troligen en kniv enligt Leif GW Persson.

"Veckans brott" sänds tisdag klockan 21.00 i SVT1.

Läs också:

TV: Ex-makens grav öppnas

Åklagarna begär fortsatt häktning

Polisen fortsätter att dyka efter bevis

41-åringen delgiven misstanke om bedrägeri

41-åringen misstänks ha försökt muta häktesvakt

41-åringen nekades öppna ett HBV-hem

Sommarstugemordet: Två anhållna för mordet på Eskilstunabon i Arboga

Kvinnans larmsamtal: "Jag har hål i kroppen!"

Mordmisstänkt utreds även för misshandel av flyktingpojkar

Därför bröt pappan med dottern