Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikernas svar – en besvikelse för 10-åriga My

Nu har tioåriga My Lindström fått svar från Salas politiker på hennes medborgarförslag om att stadens hemlösa tiggare ska få tak över huvudet. Men hon tycker att det är en besvikelse.

 – Det är kul att de svarat, men det känns tråkigt att de inte riktigt säger ja eller nej till att hjälpa tiggarna, säger My Lindström, som nyligen fick ett slutgiltigt svar från Salas kommun- fullmäktige på hennes medborgarförslag om hjälp till hemlösa tiggare.

Det var i november som My Lindström klev upp i talarstolen inför Salas kommunfullmäktige och presenterade sitt medborgarförslag. Hon ville att kommunen skulle ta ett större ansvar för Salas fattiga genom att se till att de fick någonstans att bo och mat att äta.

Under mer än ett halvår har den kommunala byråkrati- maskinen behandlat hennes medborgarförslag innan ett svar kom på kommunfullmäktige i juni.

Kommunen har ett samarbete med frivillig organisationer och kyrkor. Tillsammans diskuteras hur hemlösa kan få hjälp med mat, tvättning och någonstans att bo. Förhoppningen är att på så sätt kunna hjälpa Salas hemlösa. Så svarade kommunfullmäktige My Lindströms förslag.

– Jag är besviken. Kommunen kunde verkligen göra mer tycker jag. Jag kommer fortfarande hjälpa tiggarna på alla sätt jag kan, säger My Lindström.