Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Richard Appelbom: Budget med ovisshet och många frågetecken

Övergångsbudget skäl mot extraval

Budgetluntan som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade var som vanligt tjock i pappersversionen. Men desto tunnare när det gäller nyheter. Pensionärerna får en skattesänkning, eftersom skatter bara kan ändras från årsskiftet och det råder bred enighet om den åtgärden. I övrigt lägger regeringen inga nya förslag. Existerande program rullar däremot på.

Så ska det vara när vi har en övergångsregering. Den ska inte lägga en budget som binder en framtida regering.

Det visar också tydligt varför regeringsfrågan inte kan fortsätta att dras i långbänk. Liksom varför ett extraval skulle leda till förlängd ovisshet.

Det visar också tydligt varför regeringsfrågan inte kan fortsätta att dras i långbänk. Liksom varför ett extraval skulle leda till förlängd ovisshet.

Det fanns andra goda skäl för att gå över till kalenderår för budgeten. Men valdagen i september ställde till det. Förr hade regeringen hösten på sig, och la fram budgeten efter nyår.

Nu måste budgeten läggas under hösten, och då blir det trassligt vid regeringsskiften. Därför flyttades valdagen fram till andra söndagen i september för att ge en ny regering lite längre tid.

Det bygger dock på att det, som det brukade, ska gå snabbt att lösa regeringsfrågan efter ett val. Nu råder i stället låsningar och ovisshet.

Så kan det bli också efter framtida val. Frågan är därför om valdagen borde flyttas till våren, eller om vi behöver återgå till ordningen att budgeten gäller juli-juni.

Frågan är därför om valdagen borde flyttas till våren, eller om vi behöver återgå till ordningen att budgeten gäller juli-juni.

Nu gäller hur som helst dagens ordning. Den skapar ovisshet för statliga myndigheter, kommuner och medborgare. Kommunerna får behålla statsbidrag som skulle avvecklas eller börja trappas ned. I gengäld fryser nya miljarder inne. Det blir inte heller nya satsningar på polis och försvar.

Den nya regeringen, när den nu tillträder, kan dock ändra i budgeten. Det utgår alla ifrån att den kommer att göra, och att det då blir mer pengar till bland annat kommuner, försvar, poliser och klimat. Men frågan är hur mycket och i vilka former. Riktade eller allmänna statsbidrag?. Sådant betyder mycket för alla kommuner som nu måste spika budgeten för nästa år.

Dessutom säger Moderaterna att de ska lägga ett eget budgetförslag, fast regeringsfrågan inte är löst. Ett argument för det kan vara att Moderaterna gillar att sänka inkomstskatten, och det kan bara göras från årsskiftet.

Det skulle dock bli märkligt om partierna lägger egna motioner och riksdagen beslutar om en "riktig" budget innan en ny regering har tillträtt. Då kan det bli än rörigare i politiken.

Det skulle dock bli märkligt om partierna lägger egna motioner och riksdagen beslutar om en "riktig" budget innan en ny regering har tillträtt.

Så det mest rimliga är därför att låta regeringsbildandet styra. Har vi inte fått en ny regering får övergångsbudgeten antas. Det gäller att i stället lösa regeringsfrågan och undvika extraval.

Anmäl text- och faktafel