Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S i Sala: Dags att se framåt, Thorsell!

Är det inte hög tid för Eric Thorsell (C) och det alliansstyre han tillhör att sluta upp med att skylla på att alla andra är dumma som inte vill som alliansstyret. Vi socialdemokrater har tydliggjort att förutsättningarna för ett bättre och starkare Sala är ordning och reda i den kommunala ekonomin!

Denna uppsjö av negativa och anklagande insändare och utspel måste få ett slut.

Om 2020 skall summeras så görs det bäst genom att faktiskt se vad som hänt. Till exempel har kommunen fått extra tillskott från staten på 41, 5 miljoner kronor i generella statsbidrag och dessutom ersättningar för sjuklönekostnader och täckning för kostnader som uppstått i samband med corona. Hur skulle Sala kommuns bokslut se ut utan dessa tilläggsbudgetar från den Socialdemokratiskt ledda regeringen? Riktigt illa är svaret!

OM Sala kommun hade haft en välskött ekonomi hade dessa pengar kunnat användas till välbehövlig utveckling av verksamheterna men istället så används det till att täppa igen hålen orsakade av flera års stora underskott.

I oktober presenterade vi ett starkt socialdemokratiskt budgetförslag som blev antaget genom att en majoritet av Kommunfullmäktiges ledamöter lade sin röst på den, är det inte dags att styret accepterar det? Det är nämligen så demokrati fungerar!

Vi Socialdemokrater har länge påtalat att Sala kommun behöver ett stabilt styre för att komma framåt, ett styre som kan planera över tid och verkställa planerna för att nå resultat. Inget av allianspartierna är intresserade av detta, utan lägger istället fokus på att anklaga oppositionen för att de inte får igenom sin politik, så kan det inte fortsätta!

Vi är valda av kommunens medborgare och har fått förtroendet att föra deras talan för att utveckla och forma Sala kommun, att då som (C)-företrädare i inlägg efter inlägg förgrymmas över att vi tar vårt förtroende på allvar och för en socialdemokratisk politik som många av kommuninnevånarna röstat på blir en smula märkligt. Ett minoritetsstyre borde väl ändå vara medvetna om att de saknar mandat att själva bestämma politiken utan att de måste komma överens med andra partier?

Att granska ekonomin i vård och omsorg är inte på något vis att nedvärdera kommunens anställda. Att granska ekonomin är ett sätt att tydligt se var problem finns för att kunna prioritera rätt och kunna åtgärda brister. Som vi påtalat så många gånger tidigare är en välskött ekonomi grunden för att kunna utveckla kommunens verksamheter.

Socialdemokraterna i Sala ser med tillförsikt fram emot 2021 ett år då vaccin kommer finnas för att återigen göra det mer tryggt och säkert för Sala kommuns anställda inom vård, skola och omsorg utan risk för smitta och för att de ska kunna få sin välbehövliga och välförtjänta ledighet.

Vi kan här och nu lova att vi 2021 fortsätter förvalta det förtroende väljarna gett oss och kommer fortsätta att granska styrets arbete och att lägga förslag på vad vi ser kan förbättra Sala, precis det som en opposition ska göra.

Vi önskar alliansstyret och övrig oppositionspartier en fin jul och ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för ett Bättre Sala!

Ulrika Spårebo, oppositionsråd

Glenn Andersson, ordförande för Socialdemokraterna och ledamot i kommunstyrelsen

Camilla Runerås, oppositionsledare vård –och omsorgsnämnden

Viktor Kärvinge, oppositionsledare bygg – och miljönämnden

Jessica Silversten, oppositionsledare kultur – och fritidsnämnden

Per-Olov Rapp, oppositionsledare skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel