Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S: Katastrof hotar Salaborna

Annons
Glenn Andersson och Ulrika Spårebo (S)

Allians i Sala som består av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Salas Bästa har enats om att styra Sala kommun i minoritet, det vill säga utan egen majoritet, under perioden 2019-2022.

Detta är ett stort bakslag för Sala kommun som befinner sig i en ekonomisk kris med ett rekordstort underskott. Ett underskott som tillkommit under den nuvarande Allians i Salas styre.

Nu ska samma minoritetsstyre som ställt till med underskottet fortsätta att styra kommunen. Dessutom kommer den kommunala ekonomin enligt ekonomiska bedömningar att drabbas ytterligare av både lägre skatteintäkter och kommande lågkonjunktur.

För Sala kommun kan detta bli rena katastrofen med oanade följder för kommunens invånare, välfärden och de kommunalt anställda.

Då behövs en stark majoritet för att klara dessa svåra utmaningar och säkerställa den kommunala välfärden.

Vi socialdemokrater anser att en blocköverskridande majoritet är enda garantin för att på ett kraftfullt sätt kunna ta itu med de stora utmaningar som kommunen står inför.

Något intresse från Allians i Sala för detta finns inte. Man har avvisat allt samarbete med oss socialdemokrater. Samtidigt ber man oss om hjälp för kommunens bästa. En paradox utan like.

Från Socialdemokraternas sida kommer vi att föra en konstruktiv oppositionspolitik med inriktning att få gehör för så mycket socialdemokratisk politik som möjligt. Med fokus på en växande kommun, en jämlik skola och vård och omsorg av högsta kvalité och ett tryggare Sala.

Glenn Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Sala

Ulrika Spårebo (S), oppositionsråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons