Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sala får ny kulturskolechef och nytt kulturstråk efter planerad skolflytt

Kulturskolan i Sala får nu både ny chef och nya lokaler. Kommunens vision är att Sala ska få ett samlat stråk för all kulturverksamhet.

Den 16 april tillträdde Mathias Öster jobbet som ny kulturskolechef i Sala. Han har tidigare varit yrkesverksam konstnär, rektor på Eskilstuna folkhögskola samt verksamhetschef och regionchef på studieförbundet NBV.

I ett pressmeddelande från kommunen framkommer att skolan samtidigt skapar nya lokaler för verksamheten. En avsiktsförklaring har tecknats med ägarna till ABB-gymnasiets lokaler på Mamre.

Anledningarna till lokalbytet är flera. Dels behöver Kungsängsgymnasiet återta de lokaler de "lånat ut" under några år, eftersom söktrycket varit starkt de senaste åren. Lokalerna ska inte heller ha varit tillräckligt anpassade för verksamheten. Då ABB-gymnasiet lägger ner i Sala till hösten bedömer de inblandade parterna att lokalerna vore lämpliga för att samla all kulturskolans verksamhet på samma plats.

Därutöver lyfter kommunen att Sala kommer att få ett samlat stråk för kulturverksamhet, "från Mamre vidare till bibliotekeket, Aguelimuséet, kulturkvarteret Täljstenen och den planerade konsertlokalen i Missionskyrkan".