Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adamskören har lämnat ton-åren

Annons
Adamskören. Bild: Privat

Inför en välfylld Pingstkyrka bjöd 20-årjubilerande Adamskören, under ledning av Margareta Alkstål på ett fullspäckat program den 29 maj.

Men publiken var inte beredd på den egendomliga inledningen till jubileumskonserten. För under tiden Bo Ericsson hälsade publiken välkommen, släntrade körmedlemmarna in en och en, klädda i allt från träningsoverall(!), jeans och t-shirt, till fluga och väst. Det visade sig dock att kören inte alls klätt ner sig till sin 20-årsdag utan visade prov på de olika konsertkläder som använts under årens lopp.

Precis som klädvalet antydde var repertoaren en blandning av gammalt och nytt. Den första avdelningens breda register spände över stycken som Hårgalåten, Baloos sång i Djungelboken och Povel Ramels örhänge Följ mig bortåt vägen.

Damerna i publiken fnissade över ”Vackra flickor ska man inte tänka på. Man ska tänka på att inte tänka på.”

Efter kaffepausen där det var dragning i sponsorlotteriet, hade körmedlemmarna sträckt upp sig betydligt och äntrade scenen iklädda frack. Den andra halvan bjöd också på mer traditionell manskörsrepertoar, med bland annat August Södermans Ett bondbröllop. De svårsjungna styckena Kyrie Eleison och Locus Iste klarade kören med glans. Sen bjöds det på extranummer i form av En sommarafton och smakprov ur vårkonserten.

I samband med konserten uppmärksammades fem medlemmar som varit med från starten. De fem som fick Västmanlands sångarförbunds förtjänstmedalj var Christer Bohlin, dirigenten Margareta Alkstål, Carl-Gustav Östlund, Lasse Jonsson och Bo Ericsson.

Hela kören uppvaktades dessutom av representanter för Västmanlands sångarförbund, Sala musikråd, Kultur och Fritid i Sala, Sala församling, Lunakören, Sockenkören och Västerås manskör.

Efter den lyckade konserten blev det middag på Stadsträdgården för körmedlemmar, respektive och inbjudna gäster.

Bertil Sandberg och Christer Bohlin

Mer läsning

Annons