Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elteknik gjorde det igen

Annons
Bakre raden fr.v. Filip Doder, Robin Kristoffersson, Richard Frisk, Joakim Frisk, Emil Bäckgren.främre raden fr. v. Joel Olsson och Rasmus Nilsson.Bild: Jonas Moen

ECY-cup, elbranschens nationella prov för de som går i gymnasiet årskurs 3 med inriktning Elteknik, lockade i år inte mindre än 274 klasser och drygt 3600 elever. Årets tävling gick av stapeln under två dagar, 23-24:e mars.

Kungsängsgymnasiet ställde upp med ECI 08 och valde första dagen som provdag. Efter avslutad tävling kunde mentor för klassen med hjälp av dator se hur resultatet för de som skrivit provet första dagen blivit. Och efter att första dagens 97 klasser gjort provet låg ECI 08 på 1:a plats!

Då sammanställningen för de båda provdagarna gjorts hamnade klassen ändå mycket långt fram, och ett klart MVG för Salas del. Klassen placerade sig av alla deltagande gymnasier och friskolor, med inriktning Elteknik, på 12:e plats, och det i hela landet.

Förra gången som en klass från Sala hävdade sig bra i tävlingen var fyra år sedan, och då hamnade klassen på fjärde plats i riket! Och med ett individuellt resultat så bra som 14:e plats av alla deltagande elever hela landet.

Detta är resultatet av en målinriktad utbildning med inriktning mot elektriker, där eleverna visat intresse och motivation för sin valda utbildning genom hög närvaro, goda resultat och där de haft tillgång till bra praktikplatser på de olika elföretagen i kommunen under sina praktiktider under utbildningen.

Elföretagen i kommunen kan med detta resultat känna sig stolta, som lotsat fram ytterligare en klass från Kungsängsgymnasiets - Elteknik till ett bra resultat i ECY-cup.

Grattis till er framgång!

Insänt av Jonas Moen

Joel och Rasmus tar för sig av tårtan.

Mer läsning

Annons