Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gärdesta modulskola står klar

Artikel 10 av 12
Åkraskolan fuktskadad
Visa alla artiklar

Modulskolan som tillsvidare ska ersätta den fuktskadade Åkraskolan står klar – efter bara tre månader.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Gärdesta modulskola är redo efter ha byggts på bara tre månader, berättar Robert Österlind, kommunikatör på Sala kommun, i ett meddelande. Skolan har byggts för att tillsvidare ersätta den fuktskadade Åkrakolan.

När skolstarten börjar i augusti kommer 350 elever att gå i den nybyggda skolan. Det är den störta modulskolan i Skandinavien och är 5340 kvadratmeter stor. Skolan har två våningar och har förutom klassrum slöjdsalar, personalutrymmen, mottagningskök, matsal, hiss, kuratorexpedition och sjuksköterskemottagning, berättar Robert Österlind i ett meddeland

– Det har gått fantastiskt fort att bygga den nya skolan, mitt under semestertider dessutom. Men så har också alla jobbat under både kvällar och helger för att kunna hålla tidsplanen, berättar Mattias Kvist på det Salabaserade byggföretaget FÖ Byggnads AB, huvudentreprenör i projektet, i ett meddelande från Robert Österlind.

På skolgården pågår fortfarande arbete med att få i ordning lekutrustning och liknande. Det byggs även en lekpark och en hinderbana bredvid skolan, berättar Robert Österlind i ett meddelande.

Flyttkartongerna väntar på uppackning i klassrummet på den nya modulskolan. FOTO: ROBERT ÖSTERLIND/Sala kommun

Alla artiklar i
Åkraskolan fuktskadad
Annons