Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inflytt på Bovieran efter nyår – kolla redan nu hur det ser ut inuti

Vecka efter vecka har förbipasserande sett den enorma bruna tegelbyggnaden med sitt glashus växa fram på Silvervallen i Sala. Men hur ser det egentligen ut inuti? Häng med när SA fick ta sig en titt.

Annons

Bovieran i Sala har verkligen varit en rejäl långbänk. I nära åtta år har planerna varit på gång, men stannat upp av olika anledningar. Nu är det dock inte långt kvar innan bostadsrätterna fylls med folk. Alla 48 lägenheter är tingade, och förväntansfulla ägare ser fram emot att få flytta in.

– Jag kommer att vänta med inflytt tills det har lugnat ner sig, och jag har sålt huset jag bor i nu. Eftersom jag bor själv blir det mycket man ska greja med. Bovieran blir ett helt annat boende med den speciella trädgården, och det ska bli spännande och kul att flytta, säger Torbjörn Strandberg i Varmsätra.

Läs mer: Kompisgänget flyttar till Bovieran

Från vänster Jörgen Stahre, Peter Svensson, Torbjörn Strandberg och Lasse Gustafsson flyttar alla till Bovieran. Bilden är från mars 2015.

Lite i samma sits är Lasse Gustafsson i Norrbäck som flyttar från en gård med sammanlagt 400 kvadratmeter boyta. Men han och hustrun Bille flyttar in på en gång den 18 januari.

– Det blir dubbelboende ett tag, så kan vi plocka med oss det vi behöver och sälja resten senare i vår. Då blir det också auktion på maskinerna.

Att inflyttningsdatum börjar närma sig känns jättebra.

– Man ska planera innan man blir för gammal. Det ska bli skönt att slippa skotta snö, säger Lasse Gustafsson.

Läs mer: Svalt köpintresse försenar byggstart

På innergården ska det iordningställas en handikapptoalett, med förråd på baksidan.

Produktionschefen på Skanska, Jonny Enberg, har varit på plats sedan november i fjol för att se till att bygget skrider framåt.

– Det är roligt att det börjar bli klart, men stressigt så här på slutet. Man vill ju ha en fin touch på det när man släpper det, säger han och ser på myllret av gulklädda medarbetare som alla har något för händerna.

Se också: Så såg det ut i april

De röda broräckena må fungera i andra städer, men i Sala ska de målas om och bli vita i stället.

Kvar att färdigställa är främst innergården, med boulebana, damm och planteringar med bland annat palmer. Det ska aldrig vara kallare än tolv plusgrader innanför glasväggarna enligt Jonny Enberg. I början av förra veckan var det visning av lägenheter för de som köpt bostadsrätterna.

– De lät positiva och glada, och gillade vad de såg.

Jonny Enberg, produktionschef på Skanska övervakar bygget.

Nu har SA:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera SA:s nya app här.

Mer läsning