Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst fyra-femskott avlossades

Polisen vet nu att minst fyra-fem skott avlossades vid mordförsöket i Berga, Ringvalla. Men platsen för mötet och skottlossningen var avgjorde slumpen, säger polisinspektör Roger Eriksson vid länskriminalen i Sala.

Annons
Att skotten avlossades vid infarten till Berga var en ren slump.

Fem dygn efter  en man från Norberg i 45-årsåldern sköts med flera skott i Ringvalla har polisen har kommit en bit på väg i utredningen om vad som låg bakom mordförsöket.

- Det kan ha orsakats av en bilaffär och en eventuell skuld som parterna blivit osams om. Men om det bara handlar om bilaffären eller något mer fortsätter vi att utreda, säger polisinspektör Roger Eriksson.

Trion, som häktats som på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, har hittills förnekat brott. Polisen har dock säkrat bevis och tror sig veta vem av de misstänkta som sköt Norbergsbon.  Minst fyra-fem skott avlossades vid skottlossningen. Men att denna skedde just i Ringvalla var en ren slump.

-Vi vet att de misstänkta och offret skulle möta en femte person på en helt annan plats i Sala tidigare samma kväll. Men när den personen blev försenad beslöt man för att åka vidare och möta upp honom, säger Roger Eriksson.

Den femte personen blev senare vittne till hur Norbergsbon blev skjuten med flera skott i magen och benet.

Mer läsning

Annons