Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sala Brand komutanför pallen

Sala Brand hade chansen att bli Årets företagare i Sverige 2010. Men någon triumf blev det inte vid galan i Stockholm på fredagskvällen. Vann gjorde bemanningsföretaget Student Consulting i Norrbotten.

Annons
Patrik Svenberg, Rickard Fasth, Sören Elving och Kai Hedlund på Sala Brand blev tidigare i år utsedda till Årets företagare i Västmanland och bilden är tagen vid det tillfället. Vid den stora galafinalen på fredagskvällen blev de dock inte prisade. Foto: Mikael Stenkvist

Sala Brand AB, där Patrik Svenberg, Rickardh Fasth, Sören Elfving och Kai Hedlund är delägare, har tidigare i år utsetts till i Årets företagare i Västmanland. Vid en stor gala i Stockholm var samtliga länsvinnare med och de bästa skulle koras. Sala Brand hamnade dock utanför priserna, som var tre till antalet.

Sala Brand AB utvecklar, marknadsför och tillverkar räddningsfordon och personlig skyddsutrustning till räddningstjänster inom kommun, industri och flygplatser i Norden. Företaget har i dag 33 anställda. 

Tobias Lindfors, grundare av bemanningsföretaget Student Consulting i Norrbotten,, blev den stora vinnaren på fredagskvällen. Bolaget beräknas 2010 omsätta cirka 600 miljoner kronor, med mycket god lönsamhet. Student Consulting sysselsätter cirka 7 000 personer i Sverige, Norge och Danmark. Företaget hyr ut studenter och unga för arbete inom branscher som till exempel kundservice, butik, produktion och försäljning.

Andrapriset gick till Per Christoffersson på Sweden Recycling i Kronoberg medan Håkan Södergren på CMI Composites på Gotland slutade trea.

– Pristagarna uppfyller alla kriterier som krävs av en värdig vinnare – sanna entreprenörer med gott ledarskap och socialt engagemang, säger juryns ordförande och Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Mer läsning

Annons