Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Sala firar 40 år

Annons
Festligheter i Sala Stadshotell. Bild: Privat.

Den 4 december hade SPF Sala sitt 40-års jubileum i Sala Stadshotell, och ordförande Juris Martinsons hade glädjen att välkomna 150 gäster, som hade hörsammat inbjudan att deltaga i festen. Efter det inledande välkomstanförandet fick vi en kåserande underhållning av gruppen Vi tre om tiden som bara går och går. Gruppen består av Astrid Söderbaum, som läser dikter, Ingvar Gustavsson, som sjunger och Bo Lidén, som presenterar inslagen och lockar till skratt. Därefter fick vi en tillbakablick på vad som hänt i föreningen de senaste tio åren av två före detta ordföranden, Siri Gustavsson och Anders Larsson.

Gratulationer, presenter och lyckönskningar till SPF Sala frambars av distriktsordförande Elvy Bürger, Liss Nordlöv PRO, Gund Ekblad Stortärna SPF samt Sala kommun, som representerades av ordförande i Kommunala pensionsrådet Sickan Palm. Från förbundet hade kommit ett diplom med lyckönskan och tack för det arbete som utförs i föreningen.

Efter alla högtidliga tal var det dags för mat, vilken serverades som gående bord, och sedan vidtog ännu en högtidlig ceremoni, nämligen utdelande av förtjänsttecken till personer, som under minst fem år gjort betydande insatser i föreningen. Dessa, som fick diplom utdelade av distriktsordförande och presenter av avdelningsordförande, var: Ingvar Gustavsson, Kjell Holmberg, Elmar Purin, Ester Westerberg, Arvi Rollin och Bo Lidén.

Nästa programpunkt var underhållning. Riksspelman Carina Normansson och Colbjörn Lindberg sjöng och spelade visor med fiol och gitarr.

Kaffe och jubileumstårta avnjöts till lättsam dansmusik från bandspelare och några passade på att ta en svängom. Festen avslutades med att vinster lottades ut på inträdesbiljetterna.

I foajén hade Bengt Kebbón ordnat en skärmutställning med flera hundra fotografier och klipp från föreningens verksamhet genom åren.

Festkommittén med Sten Vesterlund som ansvarig hade haft flera månaders arbete med att genomföra detta arrangemang och ska ha all heder av ett lyckat genomfört 40-års jubileum.

Mary Karlsson

Mer läsning

Annons