Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salabo: M vill slå på de svaga

Annons

I förra fredagens, 17/5, Allehanda svarade Salamoderaterna på min insändare där jag klargjorde skillnaden mellan Moderaternas politik gällande pensionärer och Socialdemokraternas.

Medan Socialdemokraterna vill höja pensionerna vill Moderaterna utöka skillnaden i procentsats mellan vad en pensionär betalar i skatt och en person som fortfarande förvärvsarbetar.

I Salamoderaternas svar skrev de att de visst satsar på pensionärerna men när man fortsätter läsa vad de skriver framgår det att det är "pensionärer som fortfarande arbetar" de vill sänka skatten för genom att genomföra ännu ett "jobbskatteavdrag".

Jag har inget emot att personer som orkar arbeta fortsätter att arbeta efter 65 eller 67 års ålder, så det är inte det jag har invändningar mot, utan snarare varför Moderaterna anser det vara befogat att de som inte längre arbetar skall betala en högre skatteprocent än andra. Samma gäller ju även sjukpensionärer som på grund.av hälsoskäl inte längre kan arbeta.

Politik handlar ibland om "morötter" och "piskor" men att som Moderaterna "piska" sjuka och de som inte orkar jobba efter sin pensionsålder är inte värdigt, särskilt inte när man hellre belönar de som fortfarande är friska eller som fortfarande har ork att fortsätta jobba. Slå på de svaga och belöna de starka - Hur rimmar det med Moderaternas nya slogan, "Lika för alla" ?

Salabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel