Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SalaNets beslut blir dyrt för mig

Annons

Vi har fått meddelande om att SalaNet ska övergå till Telia som ett led i att "förenkla sin bolagsstruktur" från den första november 2018.

Den första oktober slutade min telefon att fungera. Den telefon jag kunde välja istället för den vanliga när Telia klippte alla kablar. Jag har en mobil med kontantkort som jag använder för att se om någon försökt nå mig och kunna beställa på sidor där man måste uppge mobilnummer. Ibland laddar jag in 100 kronor som företaget sedan snor till största delen efter en månad då jag inte hunnit bruka dem. Plötsligt är de bara borta, mina pengar.

Mobilen fungerar inte i mitt hem och på gården är det också illa. Bäst är att stå på landsvägen men inget vidare sätt att föra förtroliga samtal per telefon.

IP-telefonen är den enda brukbara för mig och sedan första oktober kan jag inte alls ringa. Om något händer så hoppas jag att 112 ska fungera på mobilen.

I informationsbrevet uppmanar SalaNet mig att ringa Telia vilket känns som ett hån då de stängt av min telefon!

Via SalaNet har jag haft en hastighet på 20 Mbyte och betalat drygt 200 kronor i månaden utöver IP-samtal som debiterats per samtal.

Telia vill ha 349 kronor (ordinarie pris 399 står det vid "erbjudandet") för sin lägsta hastighet på 100 Mbyte och de kräver också 60 kronor i månadsavgift för IP-telefonin utöver samtalstaxan.

Jag var helt nöjd med min hastighet på 20 Mbyte och jag har läst att jag inte behöver mer för att det bara finns en användare i mitt hushåll.

Nu tvingas jag in i en Teliakarusell som kommer att sno mig på pengar. Jag har inte råd att bluddra med dem, jag måste ju ändå ha telefon och via datorn betalar jag mina räkningar och sköter bankärenden.

SalaNets "förenkling av sin bolagsstruktur" kommer att kosta mig flera hundra extra i månaden och som jag ser det just nu är jag ju tvungen att haka på om jag inte vill ställa mig helt utan telefon och bredband!

Kan man bara göra så här? Var är ansvaret för kunden och har man ingen som helst förståelse för oss som måste vända på slantarna?

Siv Adermalm, Delbo, Jugansbo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons