Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salas unga ryttare har bästa verksamheten i Sverige: "Stor fantasi och nytänkande"

Salaortens Ryttarförenings Ungdomssektion har genomfört en mängd uppmärksammasde aktiviteter under året. Nu belönas allt slit genom att Svenska Ridsportförbundet utsett eldsjälarna till Årets Ungdomssektion 2016.

Integrationsprojekt, Hej-skolor, barnkalas, luciashow med 650 besökare, en äggletning med minst lika många besökare och Clear Round-hoppningar är några av alla aktiviteter som Salaortens Ryttarförenings Ungdomssektion, SORF, arrangerat under 2016 och som legat till grund för utmärkelsen Årets Ungdomssektion.

– Jag hade ingen aning om att vi hade chans att vinna. Jag blev jättechockad och jätteglad, säger Patricia Nyman, ordförande i SORF:s ungdomssektionen, i ett pressmeddelande.

Ungdomssektionen har under det senaste året drivit ett integrationsprojekt där ensamkommande flyktingpojkar fått ta del av stallmiljön och träffat nya vänner.

– Förra hösten när det kom så många flyktingar till Sverige kände vi att vi ville göra något. Det finns väldigt mycket som ridsporten kan erbjuda och hjälpa till med. Det är en mycket tryggare miljö i stallet än i skolan, anser Patricia Nyman.

Två gånger i veckan kom flyktingpojkarna till ridskolan:

– De fick rida, köra och prova på voltige bland annat. Det var väldigt lärorikt för oss och det största projektet vi har varit ansvariga för.

Nu planerar ungdomssektionen för att integrationsarbetet ska kunna fortsätta. Stipendiet om 15 000 kronor ska gå till att utveckla projektet.

– Vi vill engagera flyktingflickorna också. Vi vet inte exakt hur det kommer att bli än. Men vi har redan planerat in tre adventsfika i stallet i december där vi bjuder in familjer från flyktingboenden i närheten.

Patricia tycker att arbetet i ungdomssektionen ger mycket tillbaka till den som engagerar sig.

– Det ger jättemycket i ledarskap och ansvar. Man utvecklas som person och känner att man kan bidra till något större. Det känns viktigt.

Ur motiveringen:

Sektionen har en bred verksamhet som planeras med stor fantasi och nytänkande. Ungdomarna jobbar ständigt för att bli bättre och bjuder alltid in alla till att medverka och engagera sig.Sektionen värderar trygghet och säkerhet högt. Ett trevligt bemötande i stallet är viktigt för Salaortens ungdomssektion. Tack vare ett stort engagemang från alla skapas en bra gemenskap och stämning i föreningen. Centrala ungdomssektionen vill tacka Salaortens Ryttarförenings US för deras fantastiska engagemang inom ridsporten!

Sedan 1998 har Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion, CUS, årligen delat ut stipendium till Årets Ungdomssektion. Genom stipendiet vill CUS lyfta fram och synliggöra unga ledare som gör goda ledarinsatser inom ridsporten.

Stipendiet delas ut lördag kväll, den 26 november, under Sweden International Horse Show på Friends Arena.

---------------------------------------

Nu har SA:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera SA:s nya app här.

---------------------------------------