Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Vi skapar inte kaos

Annons
Foto: TT

Replik. Ulrika Spårebo skriver i en insändare (SA den 10 oktober) hur hon önskar att S och C skulle styra Sala kommun tillsammans.

Det mest anmärkningsvärda är att hon påstår att om SD tillåts vara vågmästare i kommunen skulle det mer eller mindre ställa till kaos. Jag citerar ”Att låta Sverigedemokraterna vara vågmästare är en otrygg situation där ingen vet vad som kommer att beslutas i slutändan. En sådan parlamentarisk situation kommer att lamslå den kommunala administrationen och leda till både chefs- och personalflykt.”

Att arbeta för sin politik är en sak men att medvetet komma med osanningar och falska påstående bör man vara försiktig med.

Sverigedemokraterna var vågmästare föregående mandatperiod 2014–18 så situationen i kommunen ser ut att bli likadan som föregående period. Frågan är då hur många chefer och personal som flydde sitt arbete hos kommunen på grund av SD:s vågmästarroll? På vilket sätt lamslog SD administrationen föregående mandatperiod? Att arbeta för sin politik är en sak men att medvetet komma med osanningar och falska påstående bör man vara försiktig med.

Att kommunens anställda får ge blod på betald arbetstid, stoppa försäljningen av stora delar av Sala bostäders bestånd, införa kulturarvsstipendium, satsa på ungdomar och spontanidrott, öka transparensen i Sala kommun och fälla avgörandet i K:s om att införa rätten till heltid är en del av det SD har fått igenom förra mandatperiod. Är det att ställa till med personalflykt och att lamslå administrationen?

S och C får 22 mandat tillsammans, samma antal som Allians för Sala har i dag. Frågan är vilket eller vilka fler partier anser Ulrika Spårebo ska ingå i majoritetsstyret? S är inget annat än ett maktparti som gör allt för att behålla den makt de anser de har rätt till. Att fara med osanningar är inte rätt väg att gå.

Magnus Edman (SD)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons