Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrand mellan Sala och Heby – förstärkning med helikopter har kallats in

 
Extrema sommarvädret – torka, vattenbrist och hög brandrisk
Visa alla artiklar

Vid 12-tiden på torsdagen fick räddningstjänsten larm om en skogsbrand vid Sör Kärrbäck mellan Sala och Heby. Vid 13.30 brann ett område lika stort som två fotbollsplaner.

Annons

Enligt räddningstjänsten brinner det cirka 100 meter in i skogen från riksväg 72 mellan Sör Kärrbäck i Sala kommun och Bredmossen i Heby kommun.

Det brann inledningsvis på ett område som var ungefär lika stort som en halv fotbollsplan, men efter någon timme vände vinden vilket orsakade en större spridning av branden. Det är både skog och kalhygge i området och vid 13.30 brann ett område lika stort som två fotbollsplaner.

Polisen larmades också fram till adressen för att hjälpa räddningstjänsten med att dirigera trafiken förbi brandplatsen. Vi följer arbetet med att släcka branden här, bland annat ska skogsbranden nu vattenbombas.