Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skogsbrandvärnet – ingen dålig idé

Annons

Svar. Skogsbrandvärnet är ingen dålig idé, Glenn Andersson (SA 6/8).Det nybildas skogsbrandvärn på många ställen i vårt land. Senast i Ljungby kommun. Efter ett initiativ av räddningstjänsten som gärna ville ha den här hjälpen av ortsbefolkningen. Ortskännedom och en vilja att hjälpa till är ingen dålig idé. Ett samarbete med räddningstjänsten finns redan nu, bönder som med traktorer kör sina stora vattentankar, cirkaa 20 000 liter, ända fram till brandhärdarna.

Frivilliga som ställer upp med arbetskraft och maskiner, är det en dålig idé? Räddningstjänsten bör och kan svara för utbildningen. Det behövs ingen utredning! Allt finns redan på plats. Hemvärnet finns snart bara på pappret. I Möklinta är det nedlagt sedan flera år tillbaka. Så det kan vi glömma.

Det utvidgade samarbetet med Stockholms räddningstjänst är bra. Det fungerar. De har naturligtvis ingen ortskännedom om exempelvis befintliga skogsvägar, vattentag. Ingen lätt sak att snabbt få fram exakt rätta koordinater.

Vid skogsbranden i Klinta, Möklinta för någon vecka sedan fick ortsbefolkningen visa vägen för räddningstjänsten från Järfälla. Det fungerade mycket bra. Ett utbildat skogsbrandvärn skulle även vara till mycket stor hjälp vid den eftersläckning som krävs av markägaren. Räddningstjänsten gör ett fantastiskt arbete, kan vi hjälpa dem är det väl ingen dålig idé. Sammanfattningsvis: En mycket bra idé!

Gunnar Larsson, Nässelbo, Möklinta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel