Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sköterskor avbryter semestrar – 40 poliser kallas hit

Krisberedskapen är stor i skogsbrandens spår.

Kommunens alla sjuksköterskor tvingas nu avbryta sina semestrar på grund av storbranden och Uppsalapolisen skickar hit 40 poliser dagligen för att ersätta tröttkörda kollegor från Västmanland.

33 platser på sjukhuset i Sala och 24 på Tärna folkhögskola står också klara för att användas vid eventuella evakueringar.

– Dessutom har Livgardet i Kungsängen 750 sängar i beredskap om det skulle behövas, säger Dick Forsberg, biträdande räddningschef i Sala som avbröt sin semester i stugan i Hudiksvall för att hjälpa till på hemmaplan.

Sjuksköterskornas främsta uppgift blir att hjälpa till vid eventuella evakueringar, och främst då på äldreboende.

Uppsalapolisen skickar 40 poliser dagligen för att hjälpa till med avspärrningar för att hålla nyfikna borta från området och vid eventuella evakueringar.

– Vi skickar poliser efter en begäran från Västmanlandspolisen. Vi ska försöka hjälpa till varje dag så länge det behövs, säger Lisa Sannevik, inspektör på Uppsalapolisen.

Hon berättar också att ingen polis tvingats avbryta sin semester på grund av branden.

– Nej, men vi måste så klart ha tillräckligt med poliser även på hemmaplan, säger Lisa Sannevik.