Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslusten i blodet

Stig Ingvarsson började som plåtslagare när han var 15 år och gillar att jobba, men i morgon går han i pension. Firman Stig Ingvarsson Byggplåt, som han har haft i över 40 år, tas över av mågen och dottern Majas man Tobias Larsson.

Annons
Stig Ingvarsson tycker om att göra saker för hand och har varit plåtslagare i över 40 år. I morgon är det hans sista arbetsdag, men Stigs döttrar tror inte att han kommer att kunna sluta jobba. FOTO: Lovisa Granberg

–Tobbe har växt in i det här. Han har jobbat här i tio år, säger Stig Ingvarsson där han sitter iklädd svarta arbetsbyxor bakom skrivbordet i företagets kontor.

Hyllan bakom Stig är fylld av bokföringspärmar och väggen under kontorsfönstret med sjöutsikt pryds av post it-lappar i gult, vitt och rosa. På bordsskivan står mini-räknare, fax, stämplar och papper blandat med diverse gamla saker i vad som ser ut att vara en organiserad oordning. Mobiltelefonen och den grå stationära telefonen ringer om vart annat.

–Det börjar dra ihop sig. En måg tar över, men det kan hända att jag kommer också, säger han till en kund på andra sidan tråden och försäkrar denne att det inte kommer att bli någon skillnad på något sätt.

–Det är samma folk, säger han lugnande.

Läs mer i SA onsdagen den 30 juni!

Mer läsning

Annons