Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att scrappa är avkoppling för Carina Dorén

För tio år sen fick Carina Dorén diagnosen fibromyalgi. I dag jobbar hon halvtid och driver en egen butik med material till scrapbooking.

Annons

Inne på gården står den, boden där Carina Dorén har sin butik och arbetsbord. ”Det är en början på att uppfylla min dröm”, säger hon.

När man åker från Färnbo åt Salbohedshållet ser man efter tre kilometer en skylt stå vid vägkanten. ”Presentbod, scrapbooking, Öppet”. Det är hemma hos familjen Dorén, och dörren till en bod inne på gården står på vid gavel. ”Välkomna” står det med stora bokstäver på dörren.

Två små rum finner man därinne. I det första finns själva butiken, med hyllor och bord fulla av askar i olika storlekar och former, papper i olika färger och tjocklekar, snören, band, stansar, glitter, lim och massor av annat man kan ha användning för när man scrappar.

I det inre rummet finns bord och hyllor, och man förstår direkt att det är här Carina sitter när hon själv scrappar. Vid de två arbetsplatserna finns massor av ofärdiga kort, askar, material och verktyg.

– När jag sätter igång försvinner alla andra tankar ur huvudet. Det är ren avkoppling, säger hon medan hon leende tar plats vid bordet.

Nina Zarjesdotter

Läs mer i måndagens SA!

Mer läsning

Annons