Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bashar Mohammed är nöjd med ett barn

På Kungsängsgymnasiet och Lärnia i Sala utbildade han sig, men siktet på att bli CNC-operatör grusades när massor av anställda vid Metso fick gå. ”Då blev jag personlig assistent istället”, säger Bashar.

Annons

Regnet hänger i luften, och de flesta verkar ha bråttom för att komma någonstans. Men utanför ett café i Avesta sitter Bashar Mohammed, 29, och njuter av en kopp kaffe och en cigarett.

Flera gånger höjer han sin hand och hälsar vänligt på de som går förbi, människor han lärt känna under de fyra år han bott i staden.

– Jag trivs i Avesta, här hittar man det man behöver. Och det är rätt skönt att alla känner alla.

Bashar bor med hustrun Sazan, 30, och dottern Barin, som snart fyller fyra år. Sin brödföda tjänar han ihop genom att arbeta som personlig assistent, och emellanåt jobbar han extra inom restaurangbranschen.

Det var 1999 som Bashar kom till Sverige och Sala från den irakiska delen av Kurdistan. Då var han 17 år, och fick bo hos sin moster innan han blev myndig och kunde få en egen lägenhet.

Han fick efter studierna jobb som personlig assistent, men han har också jobbat inom äldreomsorgen, närmare bestämt på Ekebygården.

– Där trivdes jag riktigt bra med mina arbetskamrater, säger han och strålar ikapp med den obefintliga solen.

Att Bashar flyttade till Avesta, trots att han har moster, bror och kompisar i Sala, beror på att han genom bekanta fick jobb-

erbjudande i Avesta.

Läs mer i onsdagens SA!

Carola Blank

Mer läsning

Annons