Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fästfolket som har hittat ett hem i byn

Elisabeth Ahlander och Peter Randmaa träffades på nätet och har varit ett tajt par sedan dess. Nu har de bott i Västerfärnebo i ett år. De kom inte längre än till hallen innan de bestämde sig för att köpa huset. ”Jag visste direkt att här ska vi bo”, berättar Elisabeth Ahlander.

Annons
Elisabeth Ahlander är från Arboga och Peter Randmaa från Gävle. Men sedan ett år tillbaka bor de i Västerfärnebo. Beaglen Ronja skaffade de så fort de flyttat in. FOTO: Nina Zarjesdotter

Snart ståndar bröllopet mellan Elisabeth Ahlander, bördig från Köping, och Peter Randmaa, bördig från Stockholm. Vigseln ska ske i grannhuset, det vill säga Västerfärnebo kyrka, i slutet av juli.

Paret träffades för tre år sedan via internet. Båda har redan vuxna barn, varsin son och dotter, och när de flyttade in i det röda huset i Färnbo skaffade de hund.

–Hon är som en dotter, vår Ronja, säger Peter och tar upp den livliga beaglen i famnen.

Han bodde i Gävle sedan många år och har fortfarande kvar sitt arbete där. Elisabeth bodde i Arboga och har också kvar sitt jobb där. Båda pendlar.

–När vi bestämde oss för att flytta ihop tog vi fram en karta och ringade in området ungefär mittemellan. Sedan började vi leta hus, och fastnade här.

Läs mer i SA onsdagen den 7 juli!

Mer läsning

Annons